• Wpisów: 243
  • Średnio co: 2 dni
  • Ostatni wpis: 277 dni temu, 13:41
  • Licznik odwiedzin: 10 738 / 547 dni
 
visiton
 
VisitON: Słowniczek pojęć w hotelarstwie część I - gastronomia

A’la carte menu – karta menu z potrawami do wyboru

AB / American Breakfast - śniadanie obejmujące sok, kawę lub herbatę oraz wędliny, jajka, sery i tosty

All Inclusive (AI lub AL) – płatność za pobyt jest jednorazowa, a wszystkie usługi hotelu są w nią wliczone

AP / American Plan – w cenie zawarte są: zakwaterowanie oraz trzy posiłki dziennie

Catering - zaopatrzenie w żywność i napoje na potrzeby konkretnych osób lub imprezy, dostarczenie zamówienia na miejsce wraz z obsługą kelnerską

visiton.pl/(…)144-slowniczek-pojec-w-hotelarstwie-c…

Nie możesz dodać komentarza.